Wat is Astrologie?

Astro betekent sterren, en logie betekent logica.

Sinds duizenden jaren gaat men ervan uit dat Zon, Maan en Planeten invloed hebben op ons leven hier op aarde. Door het ontdekken van terugkerende patronen en deze te combineren met gebeurtenissen en stemmingen is de astrologie ontstaan.

Astrologie behoort tot één van de oudste wetenschappen, waarbij men een zinvolle betekenis tussen de bewegingen van de hemellichamen en gebeurtenissen op aarde centraal stelt. De mens heeft altijd gezocht naar de betekenis van het leven.

Astrologie is zowel een kunst als een kunde.
Het is een middel om tot inzicht, begrip, bewustwording en zingeving van onszelf te komen. Astrologie heeft een eigen taal. Symbolen weerspiegelen en vertegenwoordigen energieën in zowel de mens als de wereld om ons heen.
De astrologische symbolen zijn gebaseerd op twaalf universele energieën van de dierenriem, die we terug zien in de dierenriemtekens, planeten en huizen.

Zie de horoscoop als een grote taart die verdeeld wordt in 12 gelijke delen: de sterrenbeelden. Tevens worden ook de ‘huizen’ verdeeld in 12 taartpunten. Deze zijn ongelijk van grootte. Daarnaast zijn er planeten, die invloed hebben op ieders leven en welzijn.
Iedere planeet heeft een unieke bepalende invloed op mens en dier.
Symbolen werken in de diepte en raken je in de onbewuste kern, die je daardoor van binnenuit leert kennen.
Astrologie is een middel om antwoord te vinden op levensvragen en is uitermate geschikt om de samenhang tussen kosmos, aarde en mens te onderzoeken en te beschouwen. Men gaat er vanuit dat de kosmos en het leven op aarde in relatie tot elkaar staan.

Op het moment van je geboorte staan de sterren op een unieke manier om de aarde. Deze zijn bepalend voor je karakter en vormen als het ware een soort ‘blauwdruk’ van je leven.
Hoe jij je leven zult gaan vormgeven bepaal je grotendeels zelf, onder invloed van situaties en personen die je tegenkomt in je leven.

Astrologie brengt je dichter bij jezelf. Het geeft helderheid in wie je bedoeld bent te zijn. Door inzicht te krijgen in je valkuilen en je beperkingen kom je tot de ontdekking wat je uitdagingen zijn.

In de loop van je leven kom je obstakels tegen; zaken waar je tegen aan loopt en last van hebt. Deze zijn niet bedoeld om je te pesten of onderuit te halen. Deze situaties bieden je de mogelijkheid om delen in jezelf wakker te maken.

Als je zonder oordeel durft te kijken naar je pijnplekken en beperkingen, ga je inzien hoe het komt dat er bepaalde ervaringen in herhaling terugkomen in je leven. Door deze beperkingen tegen te komen, ontdek je wat je mag gaan loslaten en daarna nieuwe talenten en vaardigheden kunt gaan ontwikkelen in je leven.

Om oude pijnen te gaan herkennen en te transformeren naar nieuwe uitdagingen die het leven ons biedt. Als je door de pijn, door de diepste golf durft te gaan, in liefde en mededogen, kom je dieper in je wezenlijke Kern uit.

Hierdoor kom je tot een groter bewustzijn en een dieper besef van geluk in je leven en krijg je de kans om boven jezelf uit te stijgen.
Wil je meer weten: info@AnneNEI.nl