Kindertolk

Toen ik op mijn 55ste verjaardag mijn Kindertolk diploma in ontvangst mocht nemen, voelde dat als een enorme verrijking. Door te ervaren dat kinderen zo feilloos jouw ‘blinde vlekken’ zien en je op een spiegelende manier tonen wie jij werkelijk mag zijn, krijg je als ouder/leerkracht een enorm groot potentieel tot je beschikking.

Een kind ‘leert’ enorm veel via de ouder door al op hele jonge leeftijd de ouder ‘na te doen’. Vervolgens laat het kind je, soms op een onbegrijpelijke wijze zien, waar jij als ouder een verborgen talent hebt, wat je aan het licht mag gaan brengen. Als je dit gaat doen, ervaart iedereen in het gezin nog meer kwaliteit en levensgeluk. De PresentChild methode raakt je tot diep in je ziel.

In de loop van het leven raakt ieder mens geconditioneerd door zichzelf en de omgeving. We dragen een ‘rugzak’, die gevuld is door ervaringen in het verleden. Als je de inhoud van deze rugzak ongeroerd laat, zal dit een beperkend effect hebben op jezelf en op je kind.

Als je steeds wordt ‘geraakt’ door je kind zal dit de onderlinge band verstoren.
Het feit dat iets in jouw kind je raakt, zegt iets over jou.
Waarin word je steeds geraakt?
Met welk oud zeer loop je rond?
Wat in jou vraagt om opgehelderd te worden, om in het licht geplaatst te worden?

Je kind helpt je als het ware om weer in je eigen ‘heelheid’ te komen.
Je kind zegt als het ware: ‘I see your true colours and that’s why I love you!!’

Open je hart en sta jezelf toe om prachtige kwaliteiten en talenten in het licht te gaan zetten. Zo verhoog je je eigen levensgeluk en tevens dat van je kind.
Als jij als ouder de boodschap werkelijk ‘begrijpt’ en hiermee aan de slag gaat, verandert er bij het kind ook iets. Want het kind laat namelijk ook zien als het goed gaat.

Meer weten over de uniekheid van het spiegelen van je kind: info@AnneNEI.nl