Kind en Astrologie

Heeft je kind een pittig Ram-karaktertje?
Is je kind een kat-uit-de-boom-kijkende kleine Maagd?
Of een in originaliteit uitblinkende Waterman?
Heb je een beweeglijke Mercurius in de kinderstoel? Afleiding geven!
Laat Mars maar even uitrazen!
En laat je niet om de tuin leiden door die verleidelijke Venusiaanse glimlach…

Weet je dat het Sterrenbeeldteken waarin de Maan staat in de horoscoop van je kindje vaak nog duidelijker in het karakter naar voren komt dan het teken waarin de Zon staat (wat in de volksmond ‘het sterrenbeeld’ wordt genoemd)? Dit komt omdat kinderen zich spontaner uiten dan volwassenen. En omdat je kindje 9 maanden bij mama in de buik heeft gezeten. Zo klein kan een kind zich slechts fysiek uiten door huilen, lachen.

Ram: Ik ben levendig en heb veel beweging nodig en wil niet worden belemmerd. Ik wil mijn krachten meten en zoek confrontatie. Mijn ouders moeten niet te zacht zijn; ik moet boos kunnen zijn. Ik heb ouders nodig die mij niet belemmeren en wel met mij een krachtmeting willen aangaan.

 

 

 

Stier: Ik heb rust nodig en neem alles via mijn zintuigen waar. Daarom kan het langer duren voor ik reageer. Ik ben een goede waarnemer. Zintuiglijke indrukken zijn het meest van belang voor mij. Ik heb ouders nodig die geduldig zijn, die mij aanhalen en knuffelen; dan voel ik me veilig.

 

 


Tweelingen:
Ik hou van woorden en kan al snel praten. Ik wil graag nieuwe dingen leren. Ik ben graag met anderen; ben niet graag alleen. Het is altijd druk in mijn hoofd. Ik ben geen knuffelaar; wil graag dingen zelf doen.
Ik heb ouders nodig die mij herinneren dat er meer is dan alleen maar woorden en praten. In voelen loop ik wat achter.

 

 

Kreeft: Ik ben een gevoelig, aanhalig knuffeldiertje en heb een liefdevol gezin nodig. Is mama verdrietig of boos, dan voel ik dat. Ik heb ouders nodig die goed voor zichzelf zorgen en gelukkig zijn met elkaar. Hoe meer tevreden zij zijn, des te gelukkiger ik word.

 

 

 

Leeuw: Ik ben ik! Ik straal als een zonnetje en sta graag op het podium. Ik hou van toneelspelen en drama. Als ik weinig  aandacht krijg, ga ik brullen. Ik sta graag in de belangstelling; dat vergroot mijn zelfvertrouwen. Zodra iemand boos is op mij, voel ik dat tot diep in mijn hart.
Ik heb ouders nodig die zo min mogelijk boos worden op mij, maar die mij een keuze geven, zodat iedereen tevreden kan zijn.

 

 

Maagd: Ik heb behoefte aan orde om me heen om me veilig en prettig te voelen; mijn wereld moet overzichtelijk zijn. Alles wat onbekend is wil ik wat op afstand houden. Ik ben een kat uit de boom kijker. Ik heb mijn eigen persoonlijke ruimte nodig, anders voel ik me onveilig.
Ik heb ouders nodig die mij laten experimenteren, zodat ik vertrouwd word met allerlei dingen en daardoor meer vertrouwen krijg.

 

 

 

Weegschaal: Ik lig niet graag alleen in mijn wieg. Als er mensen om mij heen zijn, voel ik me pas echt fijn. Elk contact doet mijn kinderhart sneller staan.
Ik heb een harmonieuze omgeving nodig en ben geneigd alles te doen voor de lieve vrede.
Ik ben een grote twijfelaar.
Ik heb ouders nodig die met mijn onzekerheid kunnen omgaan.

 

 

Schorpioen: Ik ben erg gevoelig en hou me liefst op de achtergrond. Het idee dat een ander macht heeft over mij geeft mij een onbehaaglijk gevoel. Ik heb ouders nodig die mij laten zien dat iedereen zwak mag zijn, zonder te worden uitgelachen. Zo kan ik zwakheden beter accepteren.
Als zij geheimen voor mij hebben, voel ik dat heel diep en word ik   meer wantrouwend en sluit ik me nog meer af.

 

 

Boogschutter: Ik ben een levendig en enthousiast kind. Ik ben positief en laat me amper uit het veld slaan door negatieve zaken. Ik ben een duikelaartje en kom altijd weer op mijn pootjes terecht.
Ik heb ouders nodig die me ruimte geven; die mij bij tijd en wijlen een halt toeroepen en mij wel willen verleiden tot een krachtmeting.

 

 

Steenbok: Ik ben serieus ingesteld en wil voor vol worden aangezien. Mijn neiging tot perfectionisme kan leiden tot problemen, als men thuis en op school te hoge verwachtingen van mij heeft. Ik gedraag me al snel verantwoordelijk en daarmee word ik ouder ingeschat dan ik ben.
Ik heb ouders nodig die mij serieus nemen en me beschermen voor overvraging, anders ga ik nog harder mijn best doen om aan ieders verwachtingen te voldoen.

 

 

Waterman: Al snel na mijn geboorte lig ik klaarwakker in mijn wieg om alles op de voet te volgen. Woorden komen bij mij als een waterval uit mijn mond stromen. Ik wil me niet laten ringeloren. Ik heb een vrije geest en wil ruimte voor mijn originele ideeën.
Ik heb ouders nodig die die tolerant zijn om mij voldoende ruimte te geven voor mijn vrije geest.

 

 

Vissen: Ik ben een erg gevoelig kind en neem iedere stemmingswisseling waar. Doordat ik alles als een spons opneem, weet ik niet meer van mij en van de ander is. Ik kan heel moeilijk ‘ik wil’ zeggen…
Als mijn ouders verdrietig of boos zijn, dan voel ik dat meteen, zelfs als ze hun best doen om mij niets te laten merken. Ik heb ouders nodig die mij steeds vragen wat ik wil. Zo kan ik oefenen.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de bijzondere astrologische aanleg en talenten van je kind: info@AnneNEI.nl