Astrologische Tekens

Ram – Ik ben, is energiek, enthousiast, snel, gedreven, snel verveeld.
Springt van de hak op de tak. Begint overal aan, maakt niets af en beziet alles vanuit zichzelf.

 

 

Stier – ik heb, heeft zintuiglijke waarneming, die trager binnenkomt. Reageert vaak secundair. Zekerheden als materie, worden diep gevoeld. Deze bepalen het gevoel van veiligheid en/of bedreiging. Door onbewuste invloeden kan een gevoel van onzekerheid ontstaan.

 

 

Tweelingen – ik denk, is altijd in beweging, ervaart onrust, kan niet stil zitten. Lezen, woorden, informatie verzamelen en er over praten. Hoort zichzelf graag praten en kan met gemak op het podium. Wil zich niet laten vastzetten door de zwaarte; dat ontneemt de lucht.

 

 

Kreeft – ik voel, voelt wat er in de omgeving speelt en trekt het zich aan. Kreeft zal daar met zorg een rol in willen spelen en emotie laten vloeien. Kreeft heeft tevens een schild wat alsmaar dikker kan worden door onverwerkte emoties.

 

 

Leeuw – ik wil, heeft een natuurlijk charisma, wordt gezien. Plaatst zichzelf in het middelpunt  en mag de autoriteit in zichzelf ervaren zonder dit van de ander te laten afhangen. Leeuw heeft angst om te falen en angst voor kwetsbaarheid, waardoor kans op arrogantie.

 

 

Maagd – ik analyseer, wil reinheid en zuiverheid. Dit geeft een dienstbaar en kritisch tintje. Brengt orde in de chaos, dat schept eigen veiligheid. Is gevoelig voor kritiek en fouten. Maagd kan hierin doorschieten in pietluttigheid.

 

 

Weegschaal ik wik en weeg, wil waardering van de ander; is naar buiten gericht, waardoor een houding van vriendelijkheid en harmonie ontstaat. Doet oppervlakkig uit angst voor disharmonie. Men laat de ander beslissen.

 

 

Schorpioen – ik verlang, wil zich ten diepste verbinden. Daar ligt tevens de valkuil. Schorpioen wil macht krijgen en vasthouden aan zijn diepste gevoelens. Kwetsing wordt ten diepste gevoeld en zal Schorpioen levenslang onthouden.

 

 

Boogschutter – ik zie, wil de opgedane kennis overdragen en onderwijzen aan de ander en snakt naar meer kennis. Boogschutter reist graag in de wereld en in de geest. Wil over verre grenzen gaan.
Wil zich groot voelen en vergeet hierbij vaak zichzelf.

 

 

Steenbok – ik gebruik, heeft behoefte aan vastomlijnde zekerheid. Wil onafhankelijk zijn; neemt al jong een volwassen houding aan. Wil serieus genomen worden; laat moeilijk emoties zien. Lost problemen zelf op. Staat hierdoor eenzaam op de top van de berg.

 

 

Waterman – ik weet,  is een visionair, vrij, ongebonden, anders. Wil idealen en ideeën uitdragen aan de mensheid. Gevoelens zijn bedreigend uit angst om plots van groot heel klein te worden. Ziet wat de ander nodig heeft; vindt het lastig om voor zichzelf te zorgen.

 

 

Vissen – ik geloof, staat voor heel diep voelen; eerst stuurloos, zonder vaste richting. Is sfeergevoelig; verliest met gemak de realiteit uit het oog en heeft een grote fantasie- en droomwereld.
Kan met moeite onderscheid maken tussen mijn en dijn.